Pírcing de titani, d’or, d’acer… Quin material és millor?

Piercings de oro macizo de Invictus en ZUK Luxury Piercing
Piercings de oreja con baño de oro. De Amazing Body Jewelry en ZUK Luxury Piercing
Piercings de titanio grado implante de Neometal en ZUK Luxury Piercing

Pírcing de titani, d’or, d’acer… A l’hora de comprar un pírcing has de tenir present que no tots els metalls són igual de biocompatibles. I poden produir al·lèrgies, reaccions en la pell i fins poden fer que el teu organisme rebutgi el pírcing i perdis la perforació. 

Per això és important que triïs sempre materials de qualitat, que no et donin problemes. Els materials biocompatibles més comuns per a pírcing són el titani grau implant, l’acer quirúrgic i l’or. Intenta utilitzar sempre aquests materials per a evitar problemes.

A més d’aquests tres materials, pots trobar peces de plata, llautó i altres aliatges. Aquests materials no són tan compatibles amb l’organisme i mai han d’usar-se en una perforació recent.

Per a aclarir dubtes, farem un repàs per cada material:

Trinity de titanio grado implante con Swarovski@ de Neometal
Piercing de titanio grado implante de Neometal con forma de flor

Titani grau implant amb polit mirall (Ti-6AL-4V-ELI ASTM F136)

Un pírcing de titani és ideal tant per a perforacions inicials com per a les ja cicatritzades. No conté níquel. I compleix així amb la directiva de 2001 de la UE.

El grau TI-6AL-4V-ELI ASTM F136 és el tipus de l’aliatge que s’s’utilitza per a fabricar els implants quirúrgics. Pesa la meitat que l’acer i és el doble de resistent. 

I el polit mirall és un tipus d’acabat de la superfície de la joia. Es tracta de polir la peça fins que la superfície és totalment llisa, sense cap imperfecció i amb una lluentor com d’un mirall. Aquest tipus de poliment aconsegueix que la inserció en la perforació sigui molt suau, fins i tot si és recent. No danya en absolut el teixit i facilita la cicatrització.

El titani grau implant és un dels materials més usats en perforacions inicials i un dels més recomanats per associacions professionals com l’APP.

A la nostra botiga online ZUK Luxury Piercing tens piercings de titani grau implant de Neometal.

Piercings NeoMetal  és una empresa dels Estats Units i de propietat familiar, que ha estat fabricant joies corporals de titani des de 1997. Fabrica pírcing de titani de molt alta qualitat, i està especialitzat en el tancament sense rosca. Ofereix excel·lents productes de joieria, tant per al nas com per a l’orella. NeoMetal només utilitza zircònies de SWAROVSKI™, i cada gemma està enfilada a mà, de manera que no s’usen coles.

Aro de acero 316L y Zirconias de Swarovski®

Acer quirúrgic grau 316L

Un pírcing dacer quirúrgic és hipoal·lergogen i compatible amb perforacions ja curades. Pot contenir níquel, encara que en percentatges molt petits. A causa de la directiva europea de 2001 sobre el níquel, l’acer quirúrgic no és apte com a joieria inicial a l’hora de realitzar la perforació.

El grau 316L identifica identifica una dels aliatges biocompatibles de l’acer quirúrgic.

Disposes d’una àmplia selecció de pírcings amb bany d’or de 24 quirats per a orella i nas a la nostra botiga en línia ZUK Luxury Pírcing. Es tracta de tops i de cèrcols d’acer quirúrgic de la marca Amazing Body Jewelry

I en el nostre estudi ZUK Tattoo de Lleida tens pírcings d’acer quirúrgic per a melic, hèlix, tragus, septum i nostril, mugró, etc.

Aro de oro blanco macizo 14 Kt. con Zirconias cúbicas de ZUK Luxury Piercing
Piercing de oro macizo de 14 Kt. con forma de rayo. De LeRoi en ZUK Luxury Piercing

Or massís de 18 o 14 Kt.

Un pírcing d’or de 18 quirats és adequat per a perforacions inicials. El pírcing d’or massís ha de ser de 14 o 18 quirats. L’or massís de 24 quirats resulta massa tou, es ratlla fàcilment i no és adequat per a fabricar pírcings.

L’or és també un dels metalls més valorats del món. Per això no s’utilitza tant per a perforacions inicials, encara que disposes de moltes opcions de peces d’or massís que poden fer-te canviar d’opinió i decidir-te per una d’elles per al teu nou pírcing.

A la nostra botiga online ZUK Luxury Piercing tens pírcings d’or massís de 18 i 14 quirats per nas i per orella (hèlix, conch, lòbul, daith, rook, etc.). De marques de qualitat com LeRoi, que treballa tops i labrets, Invictus Body Jewelry amb aros per orella i septum o Amazing Body Jewelry, amb nostrils d’or amb zircònies.

Trinity con baño de oro 24 Kt. y Zirconias de Swarovski®
Aro con baño de oro 24 Kt. y Zirconias de Swarovski®. De Amazing Body Jewelry en ZUK Luxury Piercing

Bany d’or 24 Kt. PVD

A causa de l’alt cost de les peces d’or massís, existeix un gran mercat de pírcings de titani i d’acer quirúrgic amb bany d’or de 24 quirats. Aquestes peces resulten adequades per a perforacions ja curades.

El PVD o Deposició Física del Vapor,  és un procés pel qual es recobreix la joia d’acer quirúrgic o titani amb una capa endurida i biocompatible d’or de 24 quirats. És un sistema apte per a esterilitzar en autoclau, encara que no és adequat per a perforacions inicials.

Disposes d’una àmplia selecció de pírcings amb bany d’or de 24 quirats per a orella i nas a la nostra botiga en línia ZUK Luxury Pírcing. Es tracta de tops i de cèrcols d’acer quirúrgic de la marca Amazing Body Jewelry

I en el nostre estudi ZUK Tattoo de Lleida tens pírcings amb bany d’or per a melic, llavi, nas, daith, etc.

Piercing septum de plata con cierre bisagra. De ZUK Tattoo Lleida
Pendiente de plata de ZUK Tattoo Lleida
Piercing septum de latón. De ZUK Tattoo Lleida

La plata

Encara hi ha qui continua pensant que un pírcing de plata és la millor opció. I no ho és, ja que la plata és un material que genera residu (el típic de les peces de plata que es posen negres). I a la llarga, aquest residu et donarà problemes amb la perforació. Des que et deixi una taca negra al voltant de la mateixa fins que et provoqui alguna reacció al·lèrgica, una irritació o una infecció.

Però llavors… Puc portar un pírcing o una arracada de plata?

Encara que no és el material més recomanable, hi ha dissenys que et poden resultar atractius i decidir-te a comprar-los. Pots portar un pírcing de plata, clar que sí. Però tenint en compte aquests consells:

  • La plata, igual que el llautó, és un material adequat per a una arracada o per a un pírcing que no portis a diari. 
  • Neteja regularment la teva peça de plata amb aigua i sabó, per a evitar que es quedi pegat el residu negre que genera.
  • I sobretot, porta’l només en perforacions que estiguin cicatritzades de fa temps. No usis mai materials com la plata o el llautó en perforacions recents.
Labret bioplast con zirconia de 2 mm.

Plàstics biocompatibles

Existeixen diversos plàstics que s’han demostrat biocompatibles i són aptes per a perforacions inicials: Teflon®, Tygon® o Bioplast®. Són adequats per a persones que tinguin problemes d’al·lèrgia amb tots els metalls, o per a perforacions en les quals el pes de la peça pugui suposar un inconvenient (com el pírcing smile, per exemple).

A més d’aquests materials que hem detallat, existeixen molts altres materials que s’utilitzen en joieria corporal, encara que no són tan comuns. Ja sigui pel seu preu o per la seva poca demanda. Entre ells:

  • El niobi, material comparable al titani quant a característiques, però sense un grau d’implant designat. És un material més comú en els Estats Units.
  • El llautó se sol utilitzar per a dissenys ètnics en arracades o en septums. No és un material biocompatible, així que s’ha d’utilitzar amb les mateixes precaucions que la plata.
  • El platí és un material preciós i molt inert, molt adequat per a perforacions corporals. El seu alt cost fa que sigui un material poc habitual en pírcing.
  • El vidre de quars fos, sense plom de borosilicat, és un material inert i considerat segur per a perforacions corporals. Es pot esterilitzar en autoclau i s’usa bàsicament per a fabricar plugs i dilatadors.

En resum, quan vulguis fer-te un pírcing nou acudeix sempre a un estudi de confiança. Així evitaràs problemes durant la cicatrització. I una vegada curat, deixa’t aconsellar i tria peces de qualitat per a la teva perforació.

Deixa un comentari

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.   
Privacidad
Tens alguna consulta?